Simonsstraat

Door een tweede samenwerking tussen Joris Gribnau en Student&Huis Delft heeft een pand in de Simonsstraat na twee jaar weer een nieuwe bestemming. Na een korte verbouwing aan het voormalig pand van stichting Perspektief is het huis weer up tot date en wonen er 13 studentes in. Op woendag 7 december 2016 vond de officiële opening plaats. Wethouder Ferrie Förster heette hen welkom in de buurt en wenste hen een fijne tijd toe in het huis en de buurt.

img-20161207-wa0003

Na enkele weken hebben de studentes samen met de verhuurder een eigen karakter gegeven. Dit geldt uiteraard voor de eigen kamers, maar ook de gemeenschappelijke ruimtes zoals eetkamer en tuin. Onderstaand is een afbeelding van de eetkamer. Een kenmerkend onderdeel is het grijze eetbord geschilderd op de muur, waarop wordt aangegeven wie er mee eten met het avondeten.

_DSC9176

Naast deze ruimte is er ook een aparte zithoek ingericht, in de ruimte ernaast. Hier staat de TV, maar is er uiteraard ook gewoon de ruimte om met elkaar samen te komen.

_DSC9179

Naast deze twee gemeenschappelijke ruimtes, is er uiteraard ook hard gewerkt aan de tuin. Deze heeft een kleurrijke schutting en buitenbar gekregen, die samen met de rozige muur een levendige omgeving geeft. Verder staat hier een buitentafel, welke gebruikt wordt voor het avondeten wanneer het weer dat toelaat. Elk van deze drie zijn zelf in elkaar gezet met het enthousiasme van de studenten.

_DSC9166

De andere kant van de tuin heeft verder nog een kleine zithoek, welke een bank en tafel hebben die geklust zijn uit eigen bouwmateriaal.

_DSC9168

Naast andere ruimtes zoals toiletten en badkamers, is er uiteraard ook ruimte voor een eigen kamer voor elk van de studenten. Een tweetal kamers wordt hieronder getoond. De eerste betreft een ruime kamer met zicht op de Simonsstraat.

De andere kamer begeeft zich aan de andere kant van een huis, met een wat smallere toeloop. Uiteraard is de opgeruimdheid van de kamers zeer persoonlijk!

_DSC9185

Het huis biedt in totaal plek voor de 13 studenten met elk een eigen kamer, welke niet allen getoond worden. Student en Huis Delft is bijzonder tevreden met het pand, aangezien huurders en verhuurders het goed kunnen vinden, en het proces exemplarisch is verlopen. Heeft dit uw interesse gewekt, en ziet u het ook wel zitten om te investeren? Neem dan contact met ons op!

Advertenties